КРАЩА МОВА ЄДНАННЯ – УКРАЇНСЬКА!

2014-11-17

/Files/photogallery/1037/DSCN2124.JPG

Українська мова — це неоціненне духовне багатство, з яким народ живе, передаючи із покоління в покоління мудрість, славу, культуру і традиції. Наше українське слово бідувало, переслідувалось, заборонялось, але вистояло і відродилося та продовжує хвилювати наші серця. І задля поглиблення знань про нашу мову, розвитку мовленнєвих здібностей учнів, збагачення їхнього словникового запасу та виховання любові до рідної мови в училищі відбувся тиждень української мови. Впродовж тижня учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної мови, вшанувати пам'ять видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є. Тож впродовж тижня відбулися різноманітні заходи у яких активну участь прийняли учні групи Б-13 та Б-14.

Флеш моб «Прикрась життя українською!» провели представники групи Б-14, а найактивнішими були Гонтар Карина, Єгорова Карина та Демченко Вікторія. Під час заходу учні закликали всіх говорити українською мовою і роздавали буклети з цікавою інформацією про нашу мову.

Також під час тижня української мови було проведено І етап Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика серед учнів груп Б-13, Б-14 та Б-12. Кращі роботи подали – Гонтар Карина (Б-14), Байбараш Анна та Черногорова Ольга (Б-13).

Під час виготовлення фотоколажу «Краща мова єднання – це українська» учні підібрали цікаві за змістом фото та картинки, які продемонстрували багатство і красу української мови. Творчість проявили – Додатко Мирослав (Б-14) та Повстяна Марина (Б-13). Також гарні і яскраві стіннівки підготували Черногорова Ольга (Б-13), Гонтар Карина та Єгорова Карина (Б-14). Ці ж учні відповідали за випуск училищної газети «Мова – ДНК нації» у якій було зібрано мовні цікавинки, учнівські твори і вірші.

Година спілкування на тему: «Є мова – є нація» відбулася із закликом до збереження рiдної мови та її розвитку. Учні дійшли висновку, що про мову потрібно дбати і намагатися говорити лише добрi слова. Інтелектуальний конкурс «Мовне кафе» визначив, хто ж знає українську мову найкраще і володіє гарним багажем знань.

Тож прийнявши участь у запропонованих заходах учні іще раз переконалися, що наша мова – це здобуток культури та духовної діяльності нашого народу. Тому той, хто виступає проти рідної мови, намагається умертвити ії, зробити «неперспективною», стає на шлях найбільшого злочину проти культури наших предків.

Вона, як зоря пурпурова,

Що сяє з небесних висот.

I там, де звучить рiдне слово,

Живе український народ.

Викладач української мови та літератури Мітюшкіна А.В.

Кiлькiсть переглядiв: 310

Коментарi